top of page
  • Lysa Öster

Att hitta bilden i bilden

I dag fick jag en förfrågan om jag hade några bilder från Bohuslän. För några år sedan var jag i Bohuslän och passade på att fota en del där och frågan jag fick i dag gjorde att jag gick in och tittade i mina bilder från denna vackra del av Sverige. En hel del obearbetade bilder låg där och väntade och jag satt vid datorn en stund med min pågående förkylning som sällskap, samt katten som nästan ligger på tangentbordet.

Jag började jobba med den här bilden.

Jaha. Den väckte inte något särskilt i mig. Visst, dramatisk himmel, vackra karga klippor men... nä. Måste göra något mer med bilden.

Gjorde en blekare men samtidigt mer mjukintensiv. Bättre, men fortfarande inte bra. Något stämde inte med den.

Förstorade upp och såg plötsligt bilden i bilden.

Här var den, här stämde det. Nu är den rätt. Hur vet jag det? Jo, för det känns i kroppen, det klickar helt enkelt.

Att fota är halva arbetet - sedan kommer stunden vid datorn när bearbetningen sker och det är en ofta fin och kreativ stund.

Jag lägger version nr tre under "natur" på min sida, där går det att klicka den större!

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page