top of page
  • Lysa Öster

Fånga vardagen

Vi har nog till mans blivit bättre på det genom mobilkamerorna - att fånga vardagsögonblicken.

Men har du en systemkamera så använd den också i vardagen - få fina bilder som visar de där ljuva vanliga ögonblicken. Kanske som en serie. Och då, om du bildbehandlar - antingen på dator eller genom appar - försök att få en överrenstämmande färgton i bilderna.

I fotot ovan har jag blekt bilden och tagit bort de blå tonerna som fanns i badrummets naturliga ljus - i alla fall som kameran såg det. Jag jobbade med att få en så neutral ton som möjligt med första bilden i serien. Men även om barnet, mitt barnbarn för övrigt, är söt som socker blir det lite tråkigt.

I den här bilden har jag tänkt på ett annat sätt, att behålla en del av det blå men samtidigt behålla barnets röda hår och naturliga hudton. Och få den röda leksaken att poppa ut. Det blir ju bättre.

Motljus och vattenånga.

Återigen lite blekare men inte som i första bilden. Bilderna är bearbetade vid olika tillfällen, därav de spretande färgnyanserna. Gör inte som jag, utan experimentera och bestäm dig sedan för hur du vill att en serie ska gestaltas i form av färgnyans. Men viktigast av allt, gör som jag och fånga vardagen då och då.

Och att fota barn görs bäst när de är upptagna av något skoj.

Taggar:

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page