top of page
  • Lysa Öster

Kaveldun


Jag gav mig ut i morgonen med ett enda mål, att hitta kaveldun.

På engelska heter kaveldun bulrus och har använts som material i takläggningar.

När jag fotat klart lägger jag mig ner en stund i gräset. Det är första varma vårdagen denna första maj och solen värmer mitt ansikte. Där jag ligger på gräset befinner jag mig mellan kyrkklockor som slår och fåglar som sjunger. Jag sluter ögonen och njuter. Så hör jag en röst ovanför mig, "mår du bra?" och ser en äldre man som är ute med sin hund. Han hade blivit orolig och trodde kanske att jag var avsvimmad. Vi får ett fint samtal och sedan cyklar jag hem för att göra en kanna te och bruschetta, nöjd med morgonens fångst i kameran, solen mot mitt ansikte och det fina samtalet.

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page