top of page
  • Lysa Öster

Syrenernas hemlighet och ardennernas kärlek

Det är de sista dagarna av syrenernas prakt och de ger allt. Om kvällen sänds dofterna ut och de får mig att stanna upp och känna försommarens särskilda ton... en förgänglighetens ton som jag vill ta in och njuta av... det kommer att ta ett år innan syrenerna återigen lockar oss ut till fågelsång, kvällsljus och ljuva dofter. En syren är inte en syren... en syren är en värld av små små blommor som tillsammans skapar en större perfekt komponerad blomma. Jag visste det förut men i kväll upptäckte jag det på riktigt. Jag såg.

Det är inte bara blommorna som är vackra. Bladens skönhet kanske är lite försyntare, men den finns där.

I en försommarkväll kan jag också hitta stora lugna hästar som vänslas kärleksfullt med varandra.

Inga syrener i hästhagen men massor av gott och färskt gräs att njuta av.

Nu är den bästa tiden.

(jag kommer att säga det också i sommar, höst och vinter)

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page