top of page
  • Lysa Öster

Vietnam del 1 - Hanoi

Innan coronakrisen i slutet av februari hade blommat ut for min man Stefan och jag till Vietnam för ett andra besök i det landet. Vi var där december 18 - januari 19 och tyckte mycket om landet. Nu ville vi se mer av landet och började resan därför mer norrut - till huvudstaden Hanoi.

Vädret var grått och temperaturen runt 15 grader - men vi var inte i Hanoi för sol och värme. Vi ville uppleva staden och promenerade runt under den knappa vecka vi var där. Här står Stefan på vår hotellbalkong.

Typisk gatubild i Hanoi.

Gatorna är plats för små verkstäder och försäljning. ​

​Tygförsäljare. Överallt hittar man små platsmöbler - som i Europa skulle vara designade för barn.

Överfulla kärror lite överallt. I Hanoi finns ett välkänt område där ett tågspår går genom en trång gata - husen ligger mycket nära spåret. Tågen går inte ofta (som mest två gånger om dagen vad vi kunde förstå) så till största del av tiden pågår livet bokstavligen på spåret.

Stefan tar en öl vid spåret.

Det finns ca nio miljoner kristna i Vietnam och i Hanoi finns den här vackra katedralen som om kvällen är upplyst. Den heter St Joseph och byggdes på 1800-talet.

I Hanoi finns en sjö, Hoan Kiem, och här syns ett tempel på andra sidan vattnet.

Stefan på en gata i Hanoi. Från Hanoi gjorde vi en dagsutflykt till vackra Ha Long Bay - mer om det i nästa inlägg!

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page