top of page
  • Lysa Öster

Vietnam del 3 - Hoi An och An Bang

Efter en dryg vecka uppe den svala norr reser vi söderut och kommer till den gamla vackra staden Hoi An. En gång i tiden var det Vietnams kommersiella huvudstad och de gamla husen klarade sig igenom Vietnamkrigets USA-bombningar.

Hoi An är känd för sina vackra lyktor.

Man kan ta en tur på vattnet och under broarna.

Japanska bron är en täckt vacker bro som byggdes på 1600-talet och den förenade en japansk del med övriga delar - som en symbol för möte och samarbete.

Flickor säljer lyktor att sätta ner i vattnet - kanske som en lysande bön eller tacksägelse.

Vid den japanska bron stod detta par.

Den är förtjusande damen sålde en Konfucius-staty till min man och hon gjorde det med värme och med ett stort leende.

När vi var i detta område av Vietnam bodde vi ca 5 km utanför Hoi An - vid en strand som heter An Bang. På den här bilden ser man närmaste större stad; Da Nang. Vi bodde på ett mycket fint hotell som heter Daisy An Bang.

Här är vårt fina hotellrum. Något annat som är fint är alla goa och söta hundar på stranden och i dess omgivningar. De här två nedan var som två morgonkompisar... varje morgon när jag gick ner till stranden för att promenera och göra yoga, mötte de här två mig.

Det här fotot togs tidigt på morgonen, kanske klockan sex eller halv sju. Vid den tiden var det full fart på stranden. Familjer som badade och lekte tillsammans, folk som spelade fotboll, andra som gjorde yoga eller mediterade. Många som promenerade eller sprang i den svalka som morgontimmarna erbjuder.

Nu sitter jag här en sommarkväll i Sverige och lägger in de här bilderna, skriver de här raderna och minns tillbaka till de här veckorna i mars i Vietnam. Om jag ska välja några favoritveckor under den resan så får det bli när vi var i Hoi An och An Bang. Så vackert, så underbar strand, så fina människor och god mat.

Här trivs min man! En god öl i skuggan! Den serverades av denna man:

Den här bilden visar mitt strandliv.

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page