top of page
  • Lysa Öster

Madeira i mars

I vintras sa min man till mig, "kom, vi åker till Madeira. Igen." Ja, vi har varit där tidigare. En vacker grön ö med höga berg och djupa dalar. Dessutom god mat och behaglig temperatur. Så, vi åkte dit och hade en fantastisk vecka!

Det här är Madeiras flagga och himlen bakom visar hur tunga moln ofta kommer över bergen. Men lagom ner till Funchal, vid kusten, har molnen släppt sin last och solen skiner ofta vid kusten. Ronaldo, fotbollsspelaren, kommer från den här lilla ön. Det är de mycket stolta över här, förstås. Madeira har ett visst självstyre, men tillhör Portugal. I det här gula lilla huset med sin vackra utsikt, finns en restaurang där de lagar mycket god mat!

Något jag tycker om att fota är människor, gärna par. Här kommer några bilder från Madeira som visar det.


Den här bilden, tagen från en båt ute på Atlanten. Ser ni det jag ser?

Det här är en bild från Nunnornas dal. Under 1500-talet (tror jag) ansattes Madeira av pirater och klostren for illa av detta. Nunnorna tog sin tillflykt upp i bergen och slog sig ner just här. När vi far fram på fina asfalterade vägar och tunnlar genom massiva berg så funderar vi på hur de fick kämpa för att ta sig hit upp - innan alla dessa bekvämligheter fanns. Hur som helst är det vackert här i bergen där husen klättrar på sluttningarna.

Här står min fina man och pekar mot något. Kanske mot ett ställe att slå sig ner ett tag och äta något?

Ett hus i Funchal, Madeiras huvudstad. Här finns många restauranger med god mat. Om du åker hit kan jag rekommendera Goya. Förresten, ser ni katten?

Vi åkte ut med en katamaran för att se delfiner - och delfiner fick vi se. Lekfulla!

Madeira bjuder på vackra vyer.

Trevliga människor finns det gott om! Här pratar min man Stefan med en supercharmig servitris. Vad människorna i bakgrunden tycker är så fascinerande vet jag inte..

Vill du besöka en fin liten ö i Atlanten, med god mat, trevliga människor, vacker natur och där det inte blir särskilt hett - då kanske Madeira är ön för din nästa resa!


0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page