top of page
  • Lysa Öster

Min mor, min dotter, min dotterdotter

I sommar fyller min mamma Britt 85 år. Hon fick covid tidigare i år och överlevde det men blev så dålig att hon fick flytta till ett äldreboende. Min lilla mamma... där ligger hon i sängen och hon är så liten nu. Hon vars händer har burit och vårdat sina tre barn och sina barnbarn. Hon som har berättat sagor, skojat, vikt tvätt, skrattat och dansat medan bulldegen jäste. Ella Fitzgerald sjöng och mamma sjöng med. Mamma som har cyklat långa sträckor i Sverige, äventyr som ung och utflykter som vuxen. Så många böcker hon har läst, så många tröjor hon har stickat. Så många "lilla gumman" hon har sagt till mig med så mycket kärlek som ingen annan. Eller, när hon tittar på mig och säger "min lilla flicka"... jag är 55 år och när hon säger det med all den där kärleken är jag hennes lilla flicka. Än är jag det, än kan jag vara det. Mitt i mitt vuxna liv, där jag är mamma och mormor, är jag samtidigt hennes lilla flicka. Mamma, min mamma. Min dotter Siobhan sitter med sin dotter Hildegard i famnen. Vi är fyra generationer kvinnor i rummet och jag fångar det här ögonblicket med min kamera och mitt hjärta.

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page