top of page
  • Lysa Öster

Sagan om Skogljuset

När man umgås länge med något kan det bli svårt att släppa... Jag är inte där ännu att jag behöver släppa (för att gå vidare till nästa kreativa projekt) men det är ett tag nu, snart två år, som jag umgåtts med den här sagan.


Texten är skriven, skall snart läsas in i studio. Sista bilderna tas nästa vecka. Sedan återstår frågan om jag ska göra en utställning.

Många av bilderna, i synnerhet slutbilderna, är fotade på Anundshög utanför Västerås. Här finns skeppssättningar, gamla gravar och en miljö som blev perfekt för de avslutande dramatiska bilderna.

Jag fotade själva mörkrets drottning och magiker där för inte så länge sedan. Nu är planen att få ihop Astra, ljusets drottning, Minerva, Träden och kärlekens drottning samt Mörkrets drottning på samma bild och det är det som jag hoppas få till under nästa vecka.

Huvudpersonen i den här sagan är dock Flamma.

Alla historier har en skurk och den här sagan har Germund Urgur, Kung av Skuggriket:

0 kommentarer
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page